Citron-yoghurt cupcakes med fluffy white frosting

Tyckte det va dax att testa ett nytt recept idag. Hittade detta receptet på citron-yoghurt cupcakes här Baka liten kaka.
Citron är en av mina favoritsmaker och denna cupcaken va riktigt syrlig och god.
Med en fluffy white frosting på blev detta perfekt.
Här är receptet
Ugn 180 grader ca 20-25 minuter
Till ca 12 st cupcakes behövs:
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
en nypa salt
2,4 dl socker
115 g osaltat smält och avsvalnat smör
1 ägg
1,2 dl naturell yoghurt
2 tsk rivet citronskal
3 msk nypressad citronsaft
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt. Vispa socker, ägg och smör slätt. Tillsätt yoghurt, rivet citronskal och citronsaft och rör till en slät smet. Tillsätt mjölblandningen och rör nästan helt slät. Fördela smeten i muffinsformar och grädda i 180 grader i 20-25 minuter.
Recept på fluffet
1 cup= ca 2,4 dl socker
1/3 cup vatten
1/4 tsk cream of tartar går bra att använda citronsaft eller vinäger istället
2 äggvitor
1 tsk vaniljextrakt/essans
Koka ihop socker, vatten och cream of tartar. Koka blandningen tills sockret lösts upp och den bubblar ordentligt. Vispa äggvitorna och vaniljextrakt, gärna i hushållsassistent, så det bildas mjuka toppar. Tillsätt sockerblandingen mycket långsamt, en droppe i taget till en början, under konstant vispning. Fortsätta vispa i 7-10 minuter så ordentliga toppar bildas.
Kommentarer
Trackback