Cheesecake med browniebotten
Blev även en härligt god cheesecake med browniebotten idag.
Istället för cupcakesen jag tänkte gjort.
Botten blev ganska så hård men den fick stå länge i kylen så kan bero på den.
Kakan är mättande så den räcker till många.
Receptet är taget ifrån Mias fantastiska bok "Himmelska Brownies"
Ugn 180 grader i 25 + 45 min
Minst 4 timmar i kylen
Till 12 pers
Browniebotten
115 g osaltat smör
115 g riktigt mörk choklad
2 ½ dl strösocker
2 ägg
ca ½ dl mjölk
2 ½ dl vetemjöl
Täcket
5 ½ cream cheese
ca 1 ½ dl råströsocker
3 ägg
1 tsk vaniljextrakt
1 1/4 dl youghurt naturell
smält choklad att ringla över
Smörj och mjöla en 23 cm stor springform.
Smält smör och choklad i en kastrull på låg värme under flitig omrörning tills blandningen är slät. Dra bort kastrullen från plattan och rör ner sockret.
Tillsätt ägg och mjölk och vispa ordentligt. Vänd ner mjölet så att smeten blir precis blandad. Skeda upp den jämnt i formen.
Grädda ca 25 minuter. Ta ur kakan ur ugnen medan du gör iordning täcket. Sänk ugnen til 160 grader.
Täcket:
Vispa ost, socker, ägg och vaniljextrakt tills det är väl blandat. Rör ner yoghurten och häll blandningen över browniebotten. Grädda i ytterligare 45-55 minuter eller tills mitten nästan stelnat.
Dra en kniv längs kakans kant så att den släpper formen och låt den svalna i formen. Ställ kakan kallt i kylskåp i 4 timmar eller över natten innan du skär den i bitar.
Ringla smält choklad över och servera.