Kycklingpasta

Idag var vi hur hungriga som helst och jag fick lite inspiration inför matlagningen av min kära kusin Jenni.
Det blev en pasta med en krämig kyckling/grönsakssås till.
Gillar när maten går snabbt att laga en trött eftermiddag. 

Till 4 personer:

Pasta för 4 pers
300 gram kyckling
Smör att steka i
1 pkt bacon
1 röd paprika
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
75 gram sockerärtor
2 dl creme fraiche
Curry
Salt & nymalen svartpeppar
Riven parmesanost

Skär kyclingen i små bitar. Strimla paprika, sockerärter och röd lök. Riv vitlöksklyftan
Fräs paprika, röd- och vitlök tills det mjuknat. Lägg i baconet. Låt kycklingen steka med några minuter. Krydda med curry och tomatpuré. Häll på creme fraiche och låt allt koka ihop några minuter. Smaka av med salt och nymald svartpeppar. Strö över de strimlade sockerärterna.
Servera med färsk pasta och färsk, riven parmesan.



Rödvinskokt högrev med senapskräm

Vad passar inte bättre nu i detta regniga kalla vädret än en varm mustig köttgryta.

Smakerna från det rödvinskokta köttet och grönsakerna smälte fantastisk i munnen med senapskrämen.
Kan absolut rekomendera denna måltid, det är bland det godaste jag ätit och då är det ritigt bra kan jag lova!
Billigt och jätte lätt att göra, en perfekt bjudrätt!

Tid ca 1.5-2 timmar

4 port

1kg tärnat högrev
2 msk smör
½ liter vatten
½ liter röttvin
3 grönsaksbuljongtärningar
2 dl steklökar, små och skalade
10 vitlöksklyftor, skalade
2 lagerblad
1 tsk timjan
300 gram tärnat bacon
1 palsternacka
2 morötter
5 potatisar
flingsalt och peppar
honung
Färsk timjan och persilja till garnering

2 dl cream fraiche 
5 msk dijonsenap

Bryn det tärnade högrevet i en större gryta med smör.
Häll på vatten och rött vin.
Tillsätt buljongtärningar, lök, vitlök kryddor och hälften av baconet.
Låt koka mellan 30-90 minuter.
Tärna rotfrukterna och potatisen och lägg i grytan.
Låt sjuda ytterligare 30 minuter eller tills köttet är mört.
Smaksätt med lite honung, salt och peppar.
Knaperstek resten av baconet och strö över innan serviringen tillsammans med timjan och persilja.

Blanda ihop cream fraiche och dijonsenap och servera till grytan.

Till efterrätt blev det lite chokladpudding med färska hallon och blåbär och glass.


Fisksoppa

Tänkte göra en fisksoppa ikväll.
Är lite dålig på fiskrecept med tänkte försöka med att ha i:

Lax
Vitfisk
Matlagningsgrädde
Vittvin
Fiskbuljong
Selleri
Chili

Vad mer?
Lite morötter kanske.
Tips någon?
Får se vad det blir av detta

Broccoli/blomkål/lax pasta med parmesanost

Har vart väldigt dålig på att uppdatera här men ska förhoppningsvis bli ändring på detta nu.

Har massa god mat ska lagas denna veckan och blir detta gott måste jag ju bara dela med mig!

Så idag hittade jag ett recept på en broccoli och blomkålspasta som jag såklart var tvungen att göra om.

Som vanligt mycet snabb och enkel mat.

Ingredienser: 4 personer

Pasta till 4 personer

1 st blomkålshuvud
1 st färsk broccoli
400 gram lax
2 vitlöksklyftor
Chiliflakes efter smak
Salt
1 dl riven parmesanost
Olivolja

Koka pastan efter hänvisningar på paketet. Spara ca 1-2 dl av vattnet.
Värm oljan i en stepanna och stek broccoli, blomkål och lax.
Hacka vitlöken och lägg i pannan.
Häll i chiliflakes och salt och pastavattnet som du sparat.
Blanda i grönsaks och lax blandningen i pastan och avsluta med att blanda i den rivna parmesanosten.





RSS 2.0