Fläskfile med tomatsås och pasta



Till 4 personer


ca 600 gram fläskfile
1 morot
1 palsternacka
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
400 gram passerade tomater
grönsaksbuljong
oregano
salt
peppar
paprikapulver
chilipulver
persilja som garnering

Pasta Penne
Skär fläskfilen i bitar och bryn den i en stekpanna.
Skala palsternacka och morot och riv ner i pannan.
Hacka lök och vitlök och blanda ner.
Häll i passerade tomater, buljongen och kryddorna och låt koka ihop.

Koka pastan.
Garnera med persilja.




Chokladkräm med päronkompott och sockersaltade nötter

4 port minst 45 minuter i kylen.

1 dl färskost
4 dl grädde
½ dl socker
200 gram mörk choklad
2 päron, skalade och urkärnade
50 gram smör
4 msk honung
1 nypa salt
1 dl blandade nötter och mandlar
1 krm salt
½ tsk socker

Sjud färskost, grädde och socker i en kastrull.
Ta ifrån plattan och smält ner chokladen under omrörning.
Kör med mixerstav eller elvisp tills det blir slätt, häll i portionsglas och ställ i kylen.

Skär päronen i bitar och fräs i smör, honung och lite salt på medelvärme tills päronen är mjuka.

Rosta nötterna i en stekpanna, strö över salt och socker och låt det smälta. Lägg nötterna på bakplåtspapper ett tag.

Ta ur chokladkrämen ur kylen och lägg på päron och nötter.

Tycker att detta receptet räcker till ca 6 personer, det blir väldigt mycket och det är mycet mättande, men otroligt gott!


Apelsinsaft

John ligger hemma med feber och förkylning och är så himla dålig på att dricka när han är sjuk.
Det ända som går ner är då saft och saften jag gjorde i somras är nu slut.
Vad passar nu bättre än en härlig hemmagjord apelsinsaft?!?

C-vitamin är känsligt för värme, syre och ljus. Så därför blandar man ner apelsinsaften efter man kokat upp vattnet och svalt ner det.

Till 1.5 liter behövs:
1kg tunnskaliga apelsiner ca 6-8 st.
9 dl socker
1 msk citronsyra
5 dl vatten

Borsta apelsinerna i ljummet vatten och torka av dom.
Skala av det yttersta skalet direkt i en bunke och häll på sockret och citronsyran.
Koka upp vattnet och häll detta i bunken. Låt svalna.
Rör om då och då.
Pressa saften ur apelsinerna och blanda ner med lagen. Sila och häll på flaskor.
Ställ in i kylen direkt.


Daimcookies

Har precis bakat en fantastisk kaka vid namn daimcookies.
Riktigt mumsigt så detta är ett måste för sötsugna!


Ingredienser 12-14 st
200g rumsvarmt margarin
2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 msk flytande honung
1 msk bakpulver
4 dl vetemjöl
2st finhackade dubbeldaim

Gör så här
Blanda alla ingredienser ordentligt.
Väg varje kaka till 60g och forma var och en till en rund boll. Tryck ut kakorna på bakplåtspapperklädda plåtar. Grädda i 175°c, ca 10-12 min. 
Låt kakorna svalna på plåten.

Tänk på att kakorna flyter ut väldigt mycket så lägg inte för många på plåten.
5-6 st rekomenderas så att de inte flyter ut.



Trevlig Helg Allihop!!

RSS 2.0