Banancupcakes
Satt och läste min favorit blogg Baka liten kaka innan och fick ett ryck.
Nu skulle det minsann bakas!
Sagt och gjort gjorde ett gäng banancupcakes med mjökchokladfrosting.
Gjorde bara frosting på några tänkte fixa resten imorgon och då göra hälften med jordnötsfrosting.
Mycket goda och fina cupcakes!
Banancupcakes
125 gram rumsvarmt smör
175 gram (1,75 dl) socker
2 ägg
2 stora bananer, mosade
1 tsk bikarbonat
2 msk kokande mjölk
225 gram mjöl
1 tsk bakpulver
Vispa smör och socker fluffigt. Tillsätt äggen ett i taget under omvispning. Blanda ner de mosade bananerna. Lös upp bikarbonaten i den mjölken och blanda ner det. Blanda mjöl med bakpulver och häll i smeten.
180 grader i ugnen och gräddas ca 18-20 min.
Mjölkchokladfrosting
Till ca 10-12 cupcakes
200 gram mjölkchoklad
200 gram färskost
50 gram mjukt smör
50 gram florsocker
Smält chokladen. Blanda färskosten, smör, och florsocker till en slät kräm. Blanda i avsvalnad mjölkchoklad och vispa frostingen fluffig.
Jordnötsfrosting
Till 12 cupcakes
1 dl jordnötssmör
4 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
4 msk kakaopulver
150 gram färskost
( 1 msk varmt kaffe )
Blanda ihop alla ingredienser och vispa smidigt.
Dom såg inte dumma ut. måst jag testa någon dag framåt=)