* Carmelas lasagne *

Har ikväll lagat en underbar lasagne tagen från min favoritseries kokbok: THE SOPRANOS
~ På fest med The Sopranos - Carmelas bästa recept ~

063-1.jpg picture by cashpeggy

En lasagne baserat på ost ost och så lite ost!

Hel lyckad bjudrätt och man blir garanterat mätt och nöjd.

8-10 port

450 g torkade lasagneplattor
Ca. 1.5 liter köttsås
900 g ricottaost
salt & nymalen svartpeppar
2½ dl nyriven parmesanost- eller pecorinoost
1 stor knippa basilika plockad, sköljd och torkad
340 g mozarella, tunt skivad


Köttsås ca. 2 liter

1 medelstor gul lök, hackad
3 stora vitlöksklyftor
2 msk olivolja
225 g mild italiensk korv, skinnet borttaget
450 g nötfärs
salt & nymalen svartpeppar
1 kg konserverade tomater, hackade
800 g tomatpure
6 färska basilikablad rivna i bitar

Fräs lök och vitlök mjuka i olja i en stor kastrull.
Rör ner korvköttet, tryckt sönder i klumpar. Tillsätt färsen och salt & peppar. Rör om ofta och fräs tills köttet är brynt och smuligt.
Tillsätt tomater och tomatpurehäll ca 2.5 dl vatten. Låt sjuda på låg värme ca 90 minuter, rör om då och då. Såsen ska vara tjock och oljan separerad från tomatvätskan.
Rör sist ner basilikan.

Sprid ett tunt lager sås i en ugnsfast form. Lägg över några lasagneplattor omlott och sprid ett jämnt lager av ca en tredjedel av ricottan. Strö ca 2 msk parmesan över ricottan sedan ett lager av basilikablad och toppa med ett lager mozarella. Fortsätt med 2 lager till av ricotta, parmesan, mozarella, köttsås och lasagneplattor. Sista lagret lägg på såsen och den sista parmesanen. 

Placera mitt i ugnen i 190 grader ca 40 minuter. Lägg över folie om lasagnen får mycket färg.

Servera med en god sallad och lite vin.

Ät och njut!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0