Lax & kräftpaj

Karin vart hit på middag igår, och vårkänslor som man har så gjorde jag en lax och kräftpaj.
En väldigt somrig paj som passar utmärkt på ett buffebord!

Pajdeg

3 dl vetemjöl
125 gram smör
1.5 msk vatten
salt

Fyllning

200 gram kallrökt lax
170 gram kräftstjärtar
170 gram räkor
2-3 dl västerbottenost
3 ägg
2 dl mjölk
Salt & nymalen svartpeppar

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vatten och salt.
Tryck ut degen i en pajform och grädda ca 10–12 minuter tills pajskalet fått lite färg. Sänk värmen till 200 grader.
Strimla laxen och häll av kräftor och räkorna. Spar lite till dekoration om du vill. Fördela lax, kräftor och räkor i pajskalet tillsammans med riven ost.
Vispa ihop ägg och mjölk med lite salt och peppar och häll över. Grädda ca 20–25 minuter.
Garnera eventuellt med lite lax och kräftor. Servera med en fin sallad.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0