Småbröd med parmesan, oliv och rosmarin

025-4-1.jpg picture by cashpeggy

I fredags skulle jag mamma och svärmor på en roadtrip till Ullared och jag fick order om att baka bröd till färden.

Slängde ihop en deg med lite av varje i och resulterade i vanliga småbröd med smak av parmesan, oliv och rosmarin.

Ingredienser

6 dl vatten eller mjölk
0.5 dl olja eller margarin
50 gram jäst
Lite farinsocker för bättre jäsning
Rågmjöl
Vetemjöl
Svarta oliver
Riven parmesanost
Torkad rosmarin

Värm vattnet och oljan till fingervärme ca 37 grader
Smula jästen i en bunke, häll på lite av degvätskan och rör om tills jästen löst sig.
Häll på resten av vätskan, lite farinsocker och saltet och rör om. Häll sedan i parmesan, oliver och rosmarin.
Häll i mjölet, lite i taget och arbeta degen tills degen är smidig. Ca 1.2 - 1.5 liter mäter aldrig mjölet så vet inte exakt. Ca 1/3 rågmjöl om man vill ha det.

Jäs under duk 30-40 minuter.
Lägg degen på mjölat bakbord och arbeta ihop den.
Dela i småbitar och gör bullar eller mini baguetter. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Jäs under bakduk ca 30 minuter. Pensla med vatten och ställ in i ugnen ca 10-15 minuter på 200 grader.
Låt svalna på bakgaller under bakduk.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0