Apelsinsaft

John ligger hemma med feber och förkylning och är så himla dålig på att dricka när han är sjuk.
Det ända som går ner är då saft och saften jag gjorde i somras är nu slut.
Vad passar nu bättre än en härlig hemmagjord apelsinsaft?!?

C-vitamin är känsligt för värme, syre och ljus. Så därför blandar man ner apelsinsaften efter man kokat upp vattnet och svalt ner det.

Till 1.5 liter behövs:
1kg tunnskaliga apelsiner ca 6-8 st.
9 dl socker
1 msk citronsyra
5 dl vatten

Borsta apelsinerna i ljummet vatten och torka av dom.
Skala av det yttersta skalet direkt i en bunke och häll på sockret och citronsyran.
Koka upp vattnet och häll detta i bunken. Låt svalna.
Rör om då och då.
Pressa saften ur apelsinerna och blanda ner med lagen. Sila och häll på flaskor.
Ställ in i kylen direkt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0