Chokladkräm med päronkompott och sockersaltade nötter

4 port minst 45 minuter i kylen.

1 dl färskost
4 dl grädde
½ dl socker
200 gram mörk choklad
2 päron, skalade och urkärnade
50 gram smör
4 msk honung
1 nypa salt
1 dl blandade nötter och mandlar
1 krm salt
½ tsk socker

Sjud färskost, grädde och socker i en kastrull.
Ta ifrån plattan och smält ner chokladen under omrörning.
Kör med mixerstav eller elvisp tills det blir slätt, häll i portionsglas och ställ i kylen.

Skär päronen i bitar och fräs i smör, honung och lite salt på medelvärme tills päronen är mjuka.

Rosta nötterna i en stekpanna, strö över salt och socker och låt det smälta. Lägg nötterna på bakplåtspapper ett tag.

Ta ur chokladkrämen ur kylen och lägg på päron och nötter.

Tycker att detta receptet räcker till ca 6 personer, det blir väldigt mycket och det är mycet mättande, men otroligt gott!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0