Rödvinskokt högrev med senapskräm

Vad passar inte bättre nu i detta regniga kalla vädret än en varm mustig köttgryta.

Smakerna från det rödvinskokta köttet och grönsakerna smälte fantastisk i munnen med senapskrämen.
Kan absolut rekomendera denna måltid, det är bland det godaste jag ätit och då är det ritigt bra kan jag lova!
Billigt och jätte lätt att göra, en perfekt bjudrätt!

Tid ca 1.5-2 timmar

4 port

1kg tärnat högrev
2 msk smör
½ liter vatten
½ liter röttvin
3 grönsaksbuljongtärningar
2 dl steklökar, små och skalade
10 vitlöksklyftor, skalade
2 lagerblad
1 tsk timjan
300 gram tärnat bacon
1 palsternacka
2 morötter
5 potatisar
flingsalt och peppar
honung
Färsk timjan och persilja till garnering

2 dl cream fraiche 
5 msk dijonsenap

Bryn det tärnade högrevet i en större gryta med smör.
Häll på vatten och rött vin.
Tillsätt buljongtärningar, lök, vitlök kryddor och hälften av baconet.
Låt koka mellan 30-90 minuter.
Tärna rotfrukterna och potatisen och lägg i grytan.
Låt sjuda ytterligare 30 minuter eller tills köttet är mört.
Smaksätt med lite honung, salt och peppar.
Knaperstek resten av baconet och strö över innan serviringen tillsammans med timjan och persilja.

Blanda ihop cream fraiche och dijonsenap och servera till grytan.

Till efterrätt blev det lite chokladpudding med färska hallon och blåbär och glass.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0